Τρείς τρόποι να συνδέσετε τα brands, την καλή φήμη και τα προϊόντα

Οι ειδικοί του μάρκετινγκ μιλούν συχνά για την αυξανόμενη ανάγκη των καταναλωτών να απολαμβάνουν  brands προϊόντων που είναι εξατομικευμένα στις δικές τους ανάγκες ενώ είναι, επίσης, γνωστό ότι την ίδια στιγμή αναζητούν επιβεβαίωση από άλλους καταναλωτές για το εάν πρέπει να επιλέξουν ή όχι ένα προϊόν.

Πού θα πρέπει, λοιπόν να επενδύσει ένας brand manager; Στα χαρακτηριστικά του brand, στην εμπειρία ή στη φήμη του; Η απάντηση είναι σε όλα! Γιατί όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους.

Κανένα brand δεν μπορεί να αντέξει συνεχείς αλλαγές και αναβαθμίσεις. Αντιθέτως θα πρέπει οι εμπειρίες που λαμβάνουν οι καταναλωτές να είναι μια απόδειξη των αλλαγών  στις οποίες ένα Brand υπόκειται.

Ένα brand λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής. Παράγει την επιθυμία και τη διαφοροποίηση και παρακινεί τους αγοραστές να δώσουν παραπάνω χρήματα για το ίδιο το προϊόν. Η φήμη είναι το άθροισμα όλων των προηγούμενων επιτυχιών. Είναι η συσσώρευση των ενεργειών και των αξιών του κάθε brand.

Έτσι, όσο χτίζετε brands για να μπορέσετε να κερδίσετε  περισσότερα από αυτά, παράλληλα προστατεύετε τη φήμη τους για να εξασφαλίσετε την αξιοπιστία τους. Σε αυτό το πλαίσιο, τα προϊόντα είναι τα «παραδοτέα» που φέρνουν τα brands, αποδεικνύουν την ιστορία τους και επιβεβαιώνουν την αξία τους.  Πρόκειται για ένα Σχήμα που ενώνει το brand, τη φήμη και το προϊόν. Ένα καλό προϊόν ενισχύει τη φήμη του brand και ένα καλό brand ανεβάζει τις πωλήσεις του προϊόντος.

Τρεις τρόποι για διατηρείτε πάντα αυτό το Σχήμα:

  • Να είστε ξεκάθαροι με το τι θέλετε να κάνετε. Αναλογιστείτε τι θέλετε να πετύχετε με το brand σας, ποιος είναι ο στόχος του
  • Πείτε μέσω του brand όλη την ιστορία και προετοιμάστε τον καταναλωτή για όλες τις αλλαγές που τυχόν συμβούν
  • Παραδεχτείτε τυχόν αποτυχία γρήγορα. Μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας. Αν κάτι δεν δουλεύει, αλλάξτε το!
//]]>