Δημιουργικό brand VS Ουσιαστικό brand

Ομολογουμένως είναι δελεαστικό να θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ διαφορετικό, εντυπωσιακό, eye cathcing brand το οποίο θα κερδίζει!

Αλλά μήπως όλη αυτή η προσπάθεια μας έχει απομακρύνει από τον στόχο να κάνουμε τα brands μας πιο ουσιαστικά για τον καταναλωτή;

Σύμφωνα με έρευνα της Laura Kornish, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο μερικές φορές είναι πιο πολύτιμο να δημιουργείται ένα brand που να απαντάει σε αυτό που ζητούν οι καταναλωτές παρά ένα πολύ εντυπωσιακό brand. Μερικές φορές μάλιστα κάποια προϊόντα προβάλλονται με τέτοιο τρόπο, ώστε δείχνουν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους γιατί θεωρούν δεδομένο ένα επίπεδο άνεσης το οποίο, όμως, δεν το έχει ο καταναλωτής. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να σκεφτεί κανείς πριν δημιουργήσει ένα brand.

Σε κάθε περίπτωση τα εμπορικά brands κινδυνεύουν να χάσουν τον ρόλο τους και την χρησιμότητά τους στην προσπάθεια να κάνουν το μεγάλο άλμα. Το brand πρέπει να προσπαθεί να βελτιώσει το προϊόν και να ικανοποιήσει τον καταναλωτή. Επίσης, πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι οι πραγματικά σημαντικές καινοτομίες, μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα φαίνονται αόρατες. To «καταπληκτικό» με άλλα λόγια, είναι σχετικό, χρονικά προσδιορισμένο και υποκειμενικό. Χτίζοντας πάνω σε κάτι που οι άνθρωποι γνωρίζουν και με το οποίο αισθάνονται άνετα είναι ευκολότερο και ταχύτερο απ’ ότι ζητώντας τους να αποδεχθούν κάτι νέο.

Τα brands πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένα σε αυτό που θέλουν οι πελάτες και όχι στην ευφυία των δημιουργών τους. Το μυστικό της επιτυχίας του brand έγκειται στο να αντιληφθεί πότε και πόσο πρέπει να αλλάξει.

//]]>