Δημιουργική… σύγκρουση!

Ο κοινός νους λέει ότι οι συγκρούσεις δημιουργούν προβλήματα στις ομαδικές εργασίες και πρέπει να μένουν εκτός γραφείου. Ωστόσο οι συγκρούσεις των… μυαλών μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της δημιουργικότητας.

Ένας χώρος εργασίας μπορεί να είναι γεμάτος συγκρούσεις καθώς ομάδες ανθρώπων, ωθούμενες από διαφορετικά κίνητρα κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα «πολεμούν» για τον ίδιο στόχο. Εάν προσθέσουμε σε αυτό και τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τις προσωπικές αξίες του καθενός τότε μιλάμε για ένα «χωνευτήρι επαγγελματικής αντιπαλότητας».

Όπως είναι φυσικό αυτό κάνει τους περισσότερους επιχειρηματίες να μην θέλουν συγκρούσεις ενδοεταιρικά μεταξύ των εργαζομένων τους. Αλλά τι θα γινόταν αν αυτή η σύγκρουση έφερνε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και μια παράλληλη αύξηση της δημιουργικότητας;

Φοιτητές  από το πανεπιστήμιο KAIST της Νότιας Κορέας έκαναν σχετική έρευνα με δείγμα 113 εργαζόμενων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εργαζόμενοι κατάφεραν να δουν μέσα από τις συγκρούσεις, τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων αποκρυστάλλωναν τους στόχους τους και τους πετύχαιναν χρησιμοποιώντας πιο δημιουργικά μέσα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν αρμονικές σχέσεις με τους γύρω τους, έτσι όταν εμφανίζονται εμπόδια στις σχέσεις αυτές γίνονται πιο αποφασιστικοί στο να τα ξεπεράσουν.

Η έρευνα στους εργαζόμενους περιελάμβανε ένα ερωτηματολόγιο και ένα τεστ δημιουργικότητας τα οποία συμπληρώθηκαν ανακαλώντας στιγμές ηρεμίας και σύγκρουσης στη δουλειά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η σύγκρουση προκάλεσε «έκρηξη» δημιουργικότητας στην εργασία, διότι τους παρακινούσε να σκεφτούν… λύσεις για την αποφόρτιση της έντασης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να φιλτράρουν πότε πρέπει να επεμβαίνουν και να εξομαλύνουν τις σχέσεις των εργαζομένων και πότε όχι αφήνοντάς τους ενίοτε να… ξεσπούν!

//]]>